Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θεσσαλονίκη 11 / 4 / 2019
Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ συμπαρατάσσεται και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Εργαζόμενων Οδηγών Δικύκλων με αφορμή τη σημερινή απεργιακή τους κινητοποίηση.
Μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεκάδες συνδικάτα και συλλογικότητες, διαμαρτυρόμαστε για τις συνθήκες εργασίας τους, τα εξαντλητικά ωράρια, την εντατικοποίηση, τα εργατικά ατυχήματα, την έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας, την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.
Η πλέον επισφαλής κατηγορία εργαζομένων αναγκάζεται να δουλεύει χωρίς ρεπό, σε αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς δώρα και επιδόματα, και με μια ολοένα αυξανόμενη εργοδοτική επιθετικότητα και αυθαιρεσία.
Ο κλάδος των εργαζόμενων οδηγών δικύκλου (ντελιβεράδες - κούριερ) έχει πληρώσει βαρύτατο φόρο αίματος, με 7 νεκρούς σε ώρα εργασίας από την αρχή του χρόνου και 15 νεκρούς συνολικά τους τελευταίους δεκατέσσερις μήνες και υφίσταται με το χειρότερο δυνατό τρόπο την εργοδοτική ασυδοσία, τις εξοντωτικές κυβερνητικές αντεργατικές πολιτικές.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στηρίζει διαχρονικά τον αγώνα τους από τη θέση της συνδικαλίστριας στο ΕΚΘ παλαιότερα, της βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο αργότερα και σήμερα από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου και υποψήφιας περιφερειάρχη. Τόσο η ίδια όσο και ο συνδυασμός ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ υποστηρίζουν τα αιτήματα των ντελιβεράδων για:
•Ένταξή τους στη νομοθεσία για ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά
•Θεσμοθέτηση ενιαίας ειδικότητας με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας»
• Την κάλυψη μέσων ατομικής προστασίας (κράνος, μπουφάν κλπ) από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται
•Θεσμοθέτηση του δικαιώματος αποζημίωσης σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος
•Η δημιουργία περισσότερων δικλείδων ασφαλείας για τους διανομείς, ώστε να μην εργάζονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες (παγετός, καύσωνας κ.λπ.)
Σήμερα είμαστε όλες και όλοι ντελιβεράδες – και κούριερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου