Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αφετηρία Εκκίνησης της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας» το Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη 05/04/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αφετηρία Εκκίνησης της  «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας» το Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Με επίσκεψη στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η προεκλογική καμπάνια του συνδυασμού «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» που κατεβαίνει στις περιφερειακές εκλογές με επικεφαλής τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Η περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με υποψήφιους του συνδυασμού συναντήθηκαν με εκπροσώπους Σωματείων των Εργαζομένων στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης : Γουργούρη Φανή, Γενική Γραμματέα της ΟΜΥΛΕ, Λάζαρο Τανταλίδη Πρόεδρο του σωματείου Χειριστών ΟΛΘ, και Α Αντιπρόεδρο ΟΜΥΛΕ, Αφεντουλίδη Τριαντάφυλλο Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΟΛΘ και Β Αντιπρόεδρο της ΟΜΥΛΕ, Μενέλαο Πασαλίδη, Πρόεδρο του Σωματείου Σημειωτών ΟΛΘ, Χρυσάφη Μαρία Γενική Γραμματέα του Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΛΘ. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν και μίλησαν στους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους του ΟΛΘ.
Η υποψήφια Περιφερειάρχης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και οι υποψήφιοι του Συνδυασμού, τόνισαν ότι  : η «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» είναι αντίθετη στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων Οργανισμών και Επιχειρήσεων, και φυσικά του ΟΛΘ, και ο δημόσιος πλούτος ανήκει στον Λαό και καμιά κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να τον ξεπουλά.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι, ειδικά για τον ΟΛΘ, η επικεφαλής της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας» και οι υποψήφιοί της, όλα τα χρόνια, στήριζαν σταθερά τους αγώνες των εργαζομένων στον ΟΛΘ ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του.
Οι εκπρόσωποι των σωματείων αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΟΛΘ, προβλήματα που σχετίζονται με τις υποχρεώσεις της εταιρίας σε ότι αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, την τήρηση του Γενικού Κανονισμού και τη μεγάλη έλλειψη εργατοϋπαλληλικού προσωπικού, που καλύπτεται από πολλές και εξαντλητικές υπερωρίες για τους εργαζόμενους, όπως και από τα «γνωστά» οκτάμηνα, που οδηγούν τους εργαζόμενους να είναι όμηροι των νέων ιδιοκτητών.
Ο Τάσος Κανταράς, πρώην Αντιπρόεδρος του ΟΛΘ, που παραιτήθηκε από την θέση του το καλοκαίρι του 2015 αμέσως μετά την ψήφιση του 3ου Μνημονίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Δεν υπάρχει παράταξη, που να έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τους κοινούς αγώνες για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ένα Λιμάνι με ιδιαίτερη πολιτική, οικονομική και γεωπολιτική σημασία. Αυτό αποδεικνύει πέραν των άλλων, η παρουσία εδώ, του τοποτηρητή των Αμερικανογερμανικών συμφερόντων πρεσβευτή κ. Πάιατ. Του πρωτομάστορα της πιο επιθετικής συνθήκης σε βάρος των Βαλκανικών λαών, της περιβόητης “Συμφωνίας των Πρεσπών”. Ο αγώνας για μια άλλη πολιτική, έξω από τα μνημόνια, την επιτροπεία και την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, περνάει μέσα από μια μεγάλη Ανατροπή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό προϋποθέτει, μια ισχυρή “Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία” από τις κάλπες της 26ης Μαΐου”.
 

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου