Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Χαιρετισμός στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.

Θεσσαλονίκη 31/8/2019
Χαιρετισμός στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.
Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη στον Περιφερειάρχη και σε όλα τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου της περιφέρειάς μας.
Εμείς , ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , από τη θέση της αντιπολίτευσης στο νέο Π.Σ. και με βάση το πρόγραμμά μας, τις αρχές, τις αξίες και τις ιδέες μας, με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητα, θα παλέψουμε μέσα στο Π.Σ., ώστε να μεταφερθεί σε αυτό η φωνή των πολιτών της ΠΚΜ. Με πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης, πάνω σε αυτά που μας ενώνουν αλλά και αντίστασης σε αυτά που μας βρίσκουν αντίθετους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους τους πολίτες της ΠΚΜ , θα συμβάλουμε για μια ουσιαστική, δημοκρατική και αναβαθμισμένη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς και για την πλήρη διαφάνεια στα πεπραγμένα της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Δυστυχώς η έννοια της απλής αναλογικής και της δημοκρατικής έκφρασης της βούλησης των πολιτών, υπονομεύτηκε από τον νόμο Κλεισθένη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και από την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της ΝΔ, σύμφωνα με την οποία διαμορφώνονται πια τεχνητές πλειοψηφίες στα όργανα και τις επιτροπές της ΠΚΜ και αποδυναμώνεται από αρμοδιότητες το Περιφερειακό Συμβούλιο, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό το ρόλο και την αποστολή του.
Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ένα άβουλο και διακοσμητικό όργανο, θα αξιώσουμε τη δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών ώστε να ακούγονται οι απόψεις και οι ανησυχίες τους και θα είμαστε δίπλα τους στις διεκδικήσεις και τους αγώνες για μια καλύτερη ζωή.
Θα παλέψουμε για τις υποδομές και την ποιότητα ζωής στις πόλεις και τα χωριά της ΠΚΜ., για κοινωνικές δομές, δικαιώματα και παροχές σε όλους τους πολίτες και κυρίως τους πιο αδύναμους. Για παιδεία, πολιτισμό και καθαρό περιβάλλον , κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα., και την ανάπτυξη της ΠΚΜ , ανάπτυξη που να αφορά όχι τους λίγους και εκλεκτούς, αλλά όλους τους πολίτες.
Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια γη και τη δημόσια περιουσία και θα διεκδικήσουμε από την κεντρική διοίκηση , όλα όσα δικαιούμαστε ως ΠΚΜ και κυρίως τους πόρους που ελέω μνημονίων έχει στερηθεί η τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού.
Και πάλι καλή δύναμη σε όλες και σε όλους .
Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου