Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Υποψήφιοι Εκλογικής Περιφέρειας Σερρών



ΓΑΛΙΑΝΟΥ ΕΥΑ

Γεννήθηκα στις Σέρρες το 1959 και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και σαν ελεύθερη επαγγελματίας. Το 1992 μετακόμισα με την οικογένειά μου στην πατρίδα μου Κρηνίδα (Βιτάστα) Σερρών. Απο την μεταπολίτευση και μετά εντάχθηκα στην αριστερά και στα κινήματα. Από 2004 ήμουν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015 οπότε και αποχώρησα. Ανένταχτη από τότε μέχρι και σήμερα, δέχτηκα την πρόταση να συμμετέχω στο ενωτικό ψηφοδέλτιο "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ" με επικεφαλής την ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ...για να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα πραγματικής παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


ΔΑΜΓΚΑΛΗ ΕΥΤΕΡΠΗ

Γεννήθηκε στην Κρηνίδα Σερρών και κατοικεί στο Ωραιόκαστρο. Παντρεμένη με δύο παιδιά. Πτυχιούχος της Σχολής Τουριστικών επιχειρήσεων ΚΑΤΕΕ Ηρακλείου Κρήτης και της Μαιευτικής Σχολής ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως ξενοδοχοϋπάλληλος τα πρώτα χρόνια και κατόπιν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μέχρι το 2014, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου.



ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΑΛΕΞΙΑ

Ελεύθερη επαγγελματίας. Γεννήθηκε και διαμένει στον Λευκώνα Σερρών. Είναι ελεύθερη επαγγελματίας (ιδιοκτήτρια της Ταβέρνας Αυλής στο Λευκώνα Σερρών). Από τα εφηβικά χρόνια οργανώθηκε στην ΚΝΕ. Το 2010 ξεκίνησε μαζί με άλλους το κίνημα "Δεν πληρώνω" και στη συνέχεια οργανώθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ. Από το 2015 είναι μέλος της ΛΑΕ. Ασχολείται ιδιαίτερα με την διάσωση της Ποντιακής Παράδοσης και του Ποντιακού Πολιτισμού.





ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δημόσιος Υπάλληλος. Μέλος του κινήματος υπεράσπισης της Δημόσιας Γής και της Δημόσιας Περιουσίας και της απόδοσης των στρατοπέδων στην κοινωνία.





ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε και κατοικεί στις Σέρρες. Υπήρξε συνδικαλιστής εφοριακός. Το 2008 εκλέχτηκε στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της «Κίνησης Πολιτών Σερρών κατά των Κεραιών Κινητής Τηλεφωνίας». Από το 2013 Ιδρυτικό μέλος της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων». Ιδρυτικό Μέλος της δημοτικής κίνησης «διάβαση πεζών». Στις δημοτικές εκλογές 2010 και 2014 ως υποψήφιος δήμαρχος Σερρών, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015 ήταν υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχές του 2017 παραιτήθηκε από Γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνώντας με την πολιτική του κόμματος και αποστέλλοντας ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ. Το 2019 έγινε μέλος του ΜέΡΑ25 και από το 2020 είναι Συντονιστής της ΟΒ Δήμου Σερρών. Στις βουλευτικές εκλογές του 2023 ήταν υποψήφιος στο νομό Σερρών με το ΜέΡΑ25-συμμαχία για τη ρήξη.


ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

Καθηγητής Πανεπιστημίου. Ο Σταύρος Παπαϊωάννου του Γεωργίου γεννήθηκε το 1956. στη Θεσσαλονίκη, και αποφοίτησε από το Μαθηματικό του Α.Π.Θ. το 1979. Στη συνέχεια πήρε Μεταπτυχιακό στην Αστρονομία από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού το 1981 και Διδακτορικό Δυναμικής των Γαλαξιών (Παρίσι 1985). Είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ. Οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1976 και το 1989 στον Ενιαίο Συνασπισμό , ακολούθως στο ΣΥΡΙΖΑ .Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Ασχολήθηκε ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση: υποψήφιος Νομάρχης  το 2006 στο νομό Σερρών, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Σερρών το 2014 και το 2019 υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. 



ΠΙΣΚΙΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Συνταξιούχος δάσκαλος. Γεννήθηκε το 1961 στις Σέρρες. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Μυτιλήνης. Είναι στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια. Διετέλεσε στέλεχος της ΚΝΕ, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο αποχώρησε μετά την προδοσία του ΟΧΙ τον Ιούλιο του 2015. Εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος της Αυτόνομης Κίνησης Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών η οποία επιβιώνει πάνω από είκοσι χρόνια και συσπειρώνει τη δράση αριστερών δασκάλων στις Σέρρες, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση με αξιόλογη δράση. Από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοτικής Κίνησης «Διάβαση Πεζών» στον Δήμο Σερρών. Υποψήφιος βουλευτής Σερρών στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2023 με το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25. Μέλος του ΜέΡΑ25 από το 2019 και μέλος της Κεντρικής του Επιτροπής σήμερα. 


ΦΛΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Αγρότης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου