Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙΣΑ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΑΣΘ


 Θεσσαλονίκη 21 Φλεβάρη 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Κ.Μ. : ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η΄ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΩΜΑΣΤΕ ?
Είναι γνωστό ότι οργανώνεται στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωση από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Φοιτητών και Ανέργων για αύριο Σάββατο ( 22/2 )  στις 12 μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Τα μέλη και οι φίλοι της Περιφερειακής μας Παράταξης θα συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση , για να ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που θα πουν : ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ, και θα απαιτήσουν : Ασφαλή ,φθηνή και ανθρώπινη μετακίνηση, Να έρθουν τώρα καινούργια λεωφορεία, Όχι  στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, Αύξηση των λεωφορείων σε όλες τις γραμμές.
Επίσης είναι γνωστό ότι μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 23 Οκτωβρίου 2019, καταθέσαμε ως  Περιφερειακή παράταξη στην Π.Κ.Μ., επερώτηση ( αριθμός πρωτοκόλλου: 662488-744/23/10/2019) για το χάλι που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης και απαιτούσαμε να πάρει η Π.Κ.Μ. πρωτοβουλίες ώστε να αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση.
Επειδή θεωρούμε ότι αποτελεί ευθύνη μας να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των πολιτών της Π.Κ.Μ. και κυρίως αυτά που απασχολούν τη πλειοψηφία του λαού μας και ένα τέτοιο πρόβλημα είναι και η κακή κατάσταση του ΟΑΣΘ, καταθέσαμε τη συγκεκριμένη επερώτηση , μέσω της δυνατότητας που μας δίδεται από τον καθομολογούμενο από όλους τους ενεργούς ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, ως αντιδημοκρατικού, του  κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.
Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, το  άρθρο 16, παρ.1:«Κάθε σύμβουλος έχει δικαίωμα να καταθέτει γραπτές επερωτήσεις για τις περιφερειακές υποθέσεις. Επί των επερωτήσεων απαντά ο περιφερειάρχης ή ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, εφόσον η επερώτηση κατατέθηκε οκτώ (8) ημέρες πριν από τη συνεδρίαση»
Θεωρούμε ότι αποτελεί επιλογή της Διοίκησης αλλά και του Προεδρείου του Π.Σ. να μην εφαρμόζεται ο Κανονισμός Λειτουργίας, καταγγέλλουμε  αυτή τη τακτική και πρακτική που αφαιρεί την ελάχιστη δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αναδεικνύει μείζονα προβλήματα του λαού μας και να προβαίνει σε έλεγχο των πεπραγμένων της Διοίκησης.
 Απαιτούμε την άμεση εισαγωγής της επερώτησης για τον ΟΑΣΘ σε άμεση  και  ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Το Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο: 6972470577
https://www.facebook.com/anypotakti.dimokratiki.makedonia/










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου