Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ


Θεσσαλονίκη 26/11/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
«ΜΑΥΡΕΣ» ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Το απαράδεκτο μέτρο της “Λευκής Νύχτας”, μετά την Θέρμη Θεσσαλονίκης, που το εφαρμόζει, σύμφωνα με την απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα, ετοιμάζεται να εφαρμοστεί και στην αγορά των Γιαννιτσών στις 29/11/2019, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.
Το θέμα εισήχθη στη χθεσινή συνεδρίαση κατά απαίτηση του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής, εκτός ημερησίας διατάξεως και χωρίς να υπάρχει έγγραφη εισήγηση,
με διαδικασία εξπρές, χωρίς καν  να έχει τηρηθεί η από τον νόμο προβλεπόμενη διαδικασία ( συναίνεση του οικείου Εργατικού Κέντρου ).
Όπως έχουμε ξανακαταγγείλει ως ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, οι « Λευκές Νύχτες »  δεν αποτελούν τυχαίες ή μεμονωμένες δράσεις. Έχουν σαφή στόχο την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, επισπεύδοντας την εξόντωση του μικρού και μεσαίου λιανικού εμπορίου και την περαιτέρω συγκέντρωση  της αγοράς στα χέρια λίγων, κατεδαφίζοντας παράλληλα ό τι απέμεινε από εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους, στα χρόνια των μνημονίων
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στο όνομα της τόνωσης της αγοραστικής κίνησης, ξεκίνησε μεμονωμένα και σποραδικά η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η οποία και τελικά θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η θετική ψήφος των μελών του Π.Σ. που εκλέχθηκαν με τη Διοίκηση Τζιτζικώστα, η  θετική ψήφος στη Λευκή Νύχτα και στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και στα Γιαννιτσά από τις παρατάξεις του  ΚΙΝΑΛ και των  Οικολόγων, η ψήφος «αποχή», δηλαδή «στρίβειν δια του αρραβώνος» της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα όταν μόλις λίγες μέρες πριν διαδήλωναν για το Πολυτεχνείο με κεντρικό σύνθημα στο πανό « όχι στον εργασιακό μεσαίωνα », δυστυχώς καταδεικνύει όχι μόνον την υποταγή των  μνημονιακών κομμάτων στις επιταγές των ‘’θεσμών’’, αλλά και την απόλυτη  εμπέδωση και επιβολή των μνημονιακών πολιτικών από τα στελέχη και τους εκπροσώπους τους, σε όποια βαθμίδα της πολιτειακής εξουσίας βρίσκονται: από το Κοινοβούλιο, έως τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Η σημερινή ψήφος των Περιφερειακών Συμβούλων μπορεί να αφορά μία κατ’ ευφημισμό « λευκή νύχτα » αλλά οδηγεί σε μαύρη εργασία τους εμποροϋπαλλήλους και τους μικροκαταστηματάρχες και δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη από τα μνημόνια κοινωνία και γι’ αυτό είναι καταδικαστέα.
Η μακροχρόνια μνημονιακή λιτότητα που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ,ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, έχει φέρει σε τέτοια οικονομική ανέχεια τα πλατιά λαϊκά στρώματα, ώστε αποτελεί κατάφορη υποκρισία ότι χρειάζονται «λευκές νύχτες» για να ψωνίσουν, όταν στερούνται πόρων για την ικανοποίηση ακόμη και των βασικών αναγκών τους.
Όλοι οι εργαζόμενοι – ακόμη περισσότερο όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς – οφείλουν ενεργά και άμεσα να αντισταθούν στο κατάπτυστο αυτό μέτρο και να αγωνιστούν για να προασπίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σ΄ αυτούς τους αγώνες τους θα βρουν απόλυτο συμπαραστάτη τους την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η οποία και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταψηφίζει ανάλογες «ρυθμίσεις», και θα βρίσκεται δίπλα τους στους δρόμους του αγώνα.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου