Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1959 από γονείς αγρότες. Από το 1978 κατοικεί στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και εργάστηκε  στον ιδιωτικό τομέα. Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.


Από νεαρή ηλικία συμμετείχε στους συνδικαλιστικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Ιματισμού και Αναπληρώτρια Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1978 και μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή τους και μέχρι το καλοκαίρι του 2015.


Το 2014 συμμετείχε στις Περιφερειακές Εκλογές ως επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας, το 2019 ως επικεφαλής της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ επανεξελέγη Περιφερειακή Σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο του 2015. Ήταν Γ¨ Αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι και το καλοκαίρι του 2015.


Είχε αναπτύξει πλούσια δράση στη Βουλή, έχοντας αναλάβει εισηγήτρια σε νομοσχέδια και πραγματοποιώντας σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για εργασιακά ζητήματα, προβλήματα  της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.


Το καλοκαίρι του 2015, ψήφισε ΟΧΙ στα προαπαιτούμενα της Τρόικα, ΟΧΙ  στο 3ο μνημόνιο και αποχώρησε από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας μαζί και με άλλους βουλευτές και μέλη που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Λαϊκή Ενότητα. 


Σήμερα, είναι μέλος του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου