Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Για την καύση ελαστικών και καλωδίων

Δελτίο Τύπου
17/04/19
Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση η καύση ελαστικών και καλωδίων και πιθανόν και σκουπιδιών στη θέση «Τσαΐρια» του δήμου Θερμαϊκού. Επειδή ως περιφερειακοί σύμβουλοι τόσο η επικεφαλής της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας» Δέσποινα Χαραλαμπίδου όσο και ο υποψήφιος του συνδυασμού Γιώργος Θεοδωρόπουλος έχουν ασχοληθεί επανειλημμένα με το θέμα στο παρελθόν θέτοντας όλα τα στοιχεία υπόψιν της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας, προκαλεί έκπληξη η αδιαφορία που επέδειξαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι συναρμόδιοι φορείς.
Δυστυχώς, το ζήτημα έχει χρονίσει και η αρχική αμέλεια, αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση, τείνει να μετατραπεί σε συγκάλυψη των υπευθύνων.
Τα ερωτήματα προς τους αρμόδιους είναι εύλογα και προέρχονται από τους πολίτες που είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από ένα συνεχές σύννεφο καπνού το οποίο είναι άγνωστο τι προβλήματα μπορεί να προκαλεί στην υγεία τους εκτός από την δυσκολία στην αναπνοή.
Καλούμε λοιπόν τους εμπλεκόμενους φορείς (δήμο Θερμαϊκού, δήμο Θέρμης, Αστυνομία, Περιφέρεια,) να λάβουν τα μέτρα που οφείλουν ώστε να ασκηθεί ο σχετικός έλεγχος, να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και να δοθεί άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα.
• Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:
1 Ποιοι καίνε καλώδια και ελαστικά;
2 Που διοχετεύονται τα υλικά (χαλκός κλπ) που προκύπτουν από την καύση;
3 Καίγονται παράλληλα και σκουπίδια και αν υπάρχει στην περιοχή παράνομη χωματερή;
4 Τίθεται θέμα ασφάλειας των αεροπορικών πτήσεων;
5 Μακροπρόθεσμα βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών;
Επαναφέροντας το θέμα στην επικαιρότητα για άλλη μια φορά η Δέσποινα Χαραλαμπίδου και ο Γ. Θεοδωρόπουλος επισημαίνουν ότι «εφόσον δεν υπάρξει και αυτή τη φορά άμεση κινητοποίηση της καθ’ ύλην αρμόδιας αρχής της Περιφέρειας για να δώσει ένα τέλος στο καθημερινό μαρτύριο των κατοίκων, θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που πιστοποιούν την αφόρητη κατάσταση στα «Τσαΐρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου