Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Υποψήφιοι Εκλογικής Περιφέρειας Ημαθίας


ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ ΣΤΕΛΛΑ

Γεννήθηκε το 1984 στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής. Από το 2009 κατοικεί μόνιμα στην Βέροια και είναι μητέρα δύο παιδιών. Εργάστηκε στον χώρο της εστίασης και του τουρισμού και σήμερα είναι ιδιωτική υπάλληλος. Συγχρόνως δραστηριοποιείται στον τομέα της μελισσοκομίας αφού με τον σύζυγό της διατηρούν στη Βέροια μια επιχείρηση προϊόντων κυψέλης. Θεωρώντας επιτακτική την ανάγκη της γυναικείας εκπροσώπησης στο κοινωνικό γίγνεσθαι, διατελεί συντονίστρια και αποτελεί μέλος δυναμικών ομάδων γυναικών με αντικείμενο δράσης κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα του νομού Ημαθίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με ενδιαφέρον και αγάπη για την Ημαθία συντάσσεται στο πλευρό της Δέσποινας Χαραλαμπίδου έχοντας ως όραμα μια Ημαθία που θα πρωταγωνιστεί μελλοντικά σε όλους τους τομείς κάνοντας άλματα προόδου....


ΚΟΥΓΚΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΙΣ)

Μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΔΠΘ. Υπήρξε ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ, ενεργό μέλος των κινημάτων της νεολαίας ενάντια στον αυταρχισμό και την δημοκρατική εκτροπή, ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και στην ιδιωτικοποίηση του νερού. 
Αποτελεί ιδρυτικό μέλος του δημοτικού σχήματος «Η πόλη ανάποδα» στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ενεργή δράση στο πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέλος της Λαϊκής Ενότητας - Ανυπότακτη Αριστερά. Σήμερα εργάζεται ως Μηχανικός Σχεδιασμού Βιομηχανίας και δραστηριοποιείται στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας.



ΜΠΕΝΑΝΤΙΚΟΒΑ ΛΟΥΤΣΙΕ

Γεννήθηκα το  1973 στην Τσεχία από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Τσέχο, όπου και μεγάλωσα. Μετά το λύκειο μετακόμισα στην Ελλάδα. Τα πρώτα χρόνια δραστηριοποιήθηκα μαζί με τον άνδρα μου στον τουριστικό τομέα. Από το 1999 ζω και εργάζομαι (εστίαση) στην Νάουσα. Είμαι μέλος του διεθνιστικού κόμματος DiEM25 και του ΜέΡΑ25





ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Γεννήθηκε το 1974 στη Δ. Γερμανία και μεγάλωσε στην Βέροια. Είναι Οικονομολόγος με ειδίκευση στην Περιβαλλοντική Πολιτική. Είναι μέλος του πανευρωπαϊκού, διεθνικού κινήματος Democracy in Europe Movement – DiEM25 απο το 2016, με ενεργή συμμετοχή στον εκλογικό βραχίονα του (ΜέΡΑ25 Ελλάδας) απο τον Μάιο του 2019. Είναι από τα ιδρυτικά μελη του συλλόγου (πλέον πολιτιστικός) Φίλων του Ποταμού Τριποτάμου Βέροιας και τα τελευταία 15 χρόνια διαμένει και εργάζεται αποκλειστικά στην Βέροια μαζί με τη σύζυγο και το παιδί τους. Πολιτεύεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές  με το συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με επικεφαλής την αγωνίστρια Δέσποινα Χαραλαμπίδου  ,ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας με κύριο στόχο ένα βιώσιμο μέλλον για όλους και ιδιαίτερα τις νέες γενιές, κόντρα στο δόγμα της μη ύπαρξης εναλλακτικής επιλογής.


ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας. Ζει και εργάζεται στην Επισκοπή της Νάουσας. Αγρότης στο επάγγελμα, εργάστηκε στο παρελθόν και ως εργοδηγός δομικών έργων σε τεχνικές εταιρίες. Ανέπτυξε συνδικαλιστή δράση και διώχθηκε γιαυτό. Μέλος του ΚΚΕ εσωτερικού μέχρι την διάσπαση του. Μέλος του Σύριζα από την ίδρυση του. Με πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Με συνδικαλιστή δράση μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής. Με συμμετοχή στα κοινά. Συμμετείχε πολλές φορές στα ψηφοδέλτια της αριστεράς στους νόμους Ημαθίας και Πέλλας σε εθνικές και περιφερειακές εκλογές.



ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Γεννήθηκε το 1963 στη Βέροια και κατοικεί στην Νάουσα. Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά, ενταγμένος αρχικά στην Κ.Ν.Ε. και το Κ.Κ.Ε., κατόπιν στον Ενιαίο Συνασπισμό και στον ΣΥΡΙΖΑ., έως το καλοκαίρι του 2015. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Λαϊκής Ενότητας. Ασχολείται με την παραγωγή και εμφιάλωση οίνου καθώς και με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Υπήρξε το διάστημα 2012-2016 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΠΗΕΦ. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Κλώνα Αναστασία και πατέρας τριών κοριτσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου