Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Με την επίκληση του σκότους και του φωτός, σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε χθες ο κ. Τσίπρας τον εκλεκτό του υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Κ. Μακεδονία

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, λωρίδες, κουστούμι και εσωτερικός χώροςΔΗΛΩΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
Με την επίκληση του σκότους και του φωτός, σε μια αστυνομοκρατούμενη Θεσσαλονίκη, παρουσίασε χθες ο κ. Τσίπρας τον εκλεκτό του υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Κ. Μακεδονία
Σε ένα Βελλίδειο, που παρέπεμπε ευθέως στις αστυνομοκρατούμενες μέρες της ΔΕΘ, παρουσίασε την υποψηφιότητα του εκλεκτού του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Μέσα σε ασφυκτικό κλοιό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες είχαν "αποστειρώσει" την πόλη από νωρίς, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η μάχη που θα δώσει ο Χρήστος Γιαννούλης είναι αυτή της "προόδου απέναντι στη συντήρηση". Προφανώς η δική τους πρόοδος λειτουργεί μόνο μέσα σε φρούριο, όπως αυτό που χωρίς λόγο "έχτισαν" χθες το απόγευμα, στην καρδιά της πόλης.
Θα μπω στον πειρασμό να σχολιάσω ένα σημείο από την ομιλία του κ. Τσίπρα, με την υποσημείωση ότι, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί, όπως λέει ο σοφός λαός μας. Τούτο επειδή, ισχυριζόμενος κιόλας ότι "έχουν τη διάθεση να δουν την αλήθεια κατάματα", ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε αυτούς, τους κάποιους (όπως είπε γενικά), που κυβερνούσαν τη χώρα και την Κ. Μακεδονία, ότι ξεπούλησαν τα ασημικά της στην τρόικα, επειδή τους το ζητούσαν οι δανειστές.
Αυτό προφανώς ισχύει, γιατί αυτό έπραξαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, κι ο κ. Τζιτζικώστας, όμως το μεγάλο ξεπούλημα, του ΟΛΘ, της στοάς Μοδιάνο, της μεταφοράς της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, των ΕΛΠΕ, της ΔΕΗ, της υποθήκευσης χιλιάδων ακινήτων του δημοσίου στους δανειστές, έγινε από την κυβέρνησή του, και από τον ίδιο.
Για να μην αναφερθώ στα χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, που βγάζει στο σφυρί τρεις φορές την εβδομάδα, μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που η κυβέρνησή του επέβαλε, εφαρμόζοντας πιστά τις ντιρεκτίβες των δανειστών.
Σε ότι αφορά δε την αναφορά του στη φτωχομάνα Θεσσαλονίκη, μπορεί να ευθύνονται και οι εκάστοτε Δήμαρχοι, αλλά η κύρια ευθύνη είναι διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, και της δικής του, οι οποίες δεν εφάρμοσαν ποτέ ένα πρόγραμμα ουσιαστικού, σε προοδευτική κατεύθυνση παραγωγικού μεταχηματισμού της οικονομίας της χώρας, με έμφαση στην αποκέντρωση, στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας, των γυναικών. Αντίθετα, υποκλίθηκαν στις μνημονιακές πολιτικές, που «αφαίρεσαν» από τη χώρα πάνω από το 25% του ΑΕΠ της.
Σε ότι αφορά στην κριτική του προς τον κ. Τζιτζικώστα, μάλλον τον αδίκησε, δεδομένου ότι ο κ. Τζιτζικώστας δε χαλάει χατίρι σε επίπεδο Περιφέρειας σε αυτή την κυβέρνηση, εναρμονιζόμενος πλήρως με τις μνημονιακές πολιτικές της.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω με τον πρωθυπουργό, είναι ότι όντως θα κάνει την έκπληξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη για την κυβέρνηση που τον επέλεξε, και φυσικά για τον ίδιο, με βάση την εικόνα που έχω από την επαφή μου με τον κόσμο.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου