Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Θεσσαλονίκη 8/5/2019
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Στάθη Κουτσοχήνα και τον Ταμία κ. Αν. Ντούγκα, συναντήθηκαν σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης με την «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» Δέσποινα Χαραλαμπίδου, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού Άδωνις Κουλιούφας και  Χριστίνα Σουλτανίδου.
Στη διάρκεια της συνάντησης, από την πλευρά των εκπροσώπων του Δ.Σ.Θ. τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία του ρόλου του δικηγόρου και της ανεξαρτησίας του για τη διασφάλιση του κράτους δικαίου και της ορθής απονομής της δικαιοσύνης, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία, κατά την οποία ο δικηγόρος προσπαθεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του συλλειτουργού της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση του. Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και ο Ταμίας του Δ.Σ.Θ., τόνισαν την αναγκαιότητα αυτοτέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για την αποφυγή των κρατικών παρεμβάσεων στην απονομή δικαιοσύνης.
Σε ότι αφορά τη νομική προστασία των πολιτών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα η περίπτωση της αλλαγής του νόμου Κατσέλη, με τον οποίο, όπως τόνισαν, διασφαλιζόταν κάποιου είδους προστασία για την α’ κατοικία. Τώρα, το αίτημα των πολιτών για ρύθμιση των χρεών τους, κρίνεται από τις τράπεζες και όχι από τα δικαστήρια, όπου οι δανειολήπτες είχαν και τη νομική συμπαράσταση των δικηγόρων. Επιπλέον, με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, οι δικηγόροι δεν είναι  απαραίτητο να είναι παρόντες στις αγοραπωλησίες ακινήτων, με τον κίνδυνο ο νέος ιδιοκτήτης να αγοράσει δεσμευμένο ακίνητο.
Όσον αφορά τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου τους, έθεσαν το ασφαλιστικό τους, καθώς και το κτιριακό πρόβλημα που τους απασχολεί, δεδομένου ότι το Δικαστικό Μέγαρο είναι πλέον ανεπαρκές, με συνέπεια να στριμώχνονται οι υπηρεσίες, και ταυτοχρόνως να παρακωλύεται η άμεση απονομή της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα οι δικηγόροι, επισήμαναν ότι προκρίνουν την παραχώρηση του κτιρίου του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Πύλης Αξιού στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης.
Από την πλευρά τους, η υποψήφια Περιφερειάρχης και οι υποψήφιοι της «Ανυπότακτης Δημοκρατικής Μακεδονίας», αφού ευχαρίστησαν για την εξαιρετικά ενημερωτική συζήτηση, επισήμαναν κι αυτοί, τη σημασία της νομικής προστασίας των πολιτών, ιδιαίτερα όσων πλήγηκαν από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, την αναγκαιότητα διεξαγωγής της απονομής της δικαιοσύνης με τους καλύτερους δυνατούς όρους,  τη στήριξη των δικηγόρων στα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου τους, όπως το ασφαλιστικό, στους αγώνες για την υπεράσπιση του οποίου, ήταν ενεργοί συμπαραστάτες.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου