Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ


Θεσσαλονίκη 19/10/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ
Η Περιφερειακή Παράταξη  στην Π.Κ.Μ., ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των κατοίκων του πρώην Δήμου Κορδελιού, οι οποίοι  την  Κυριακή 20/10/2019, με πρωτοβουλία της Περιβαλλοντικής Κίνησης  Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί, μπροστά στο πρώην Δημαρχείο Κορδελιού, για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για τη συνεχιζόμενη δυσοσμία που επικρατεί στην περιοχή, τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής  και να απαιτήσουν άμεσα μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, καλεί όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης αλλά κυρίως τους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης να δώσουν δυναμικό παρόν στην αυριανή κινητοποίηση, ειδικά τώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα  της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ, το οποίο με σαφήνεια επιβεβαιώνει ότι η συνεχιζόμενη δυσοσμία στην περιοχή του Ελευθερίου-Κορδελιού, είναι προϊόν της δραστηριότητας των ΕΛΠΕ και ενώ παράλληλα είναι σε εξέλιξη σχεδιασμοί για τη λειτουργία στη Δυτική Θεσσαλονίκη, μονάδας καύσης απορριμμάτων, που εάν υλοποιηθούν, θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο, την αφόρητη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης.
Να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας, των οικείων Δήμων, και πολύ περισσότερο από τους αρμόδιους Υπουργούς, τη μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ, αλλά και όλων των βιομηχανιών τέτοιου χαρακτήρα, εκτός του αστικού ιστού της πόλης.  Είναι αδιανόητο να επιβαρύνονται οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι μιας περιοχής με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους, και οι αιρετοί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να….. ποιούν την νήσσα. Όταν μάλιστα, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ, προκειμένου να μην πάρει κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας, χρησιμοποιεί τη μέθοδο του καρότου και του μαστίγιου, απ τη μια κάνοντας «δωρεές» στην τοπική κοινωνία για να διασφαλίσει την ανοχή τους, απ΄την άλλη παρακολουθώντας παράνομα, ακόμη και τις τηλεφωνικές συνομιλίες, όσων αγωνίζονται ενάντια στη ρύπανση που προκαλεί.
Η  ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα σταθεί για μια ακόμη φορά δυναμικά στο πλευρό των κατοίκων, μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος, δίνοντας τη μάχη και στους δρόμους και μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου