Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΝΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


Θεσσαλονίκη 13 Φλεβάρη 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ Η Π.Κ.Μ. ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΘΑ;;
Στην πόλη μας, όπου οι χώροι πολιτισμού μετριούνται στα δάκτυλα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κινδυνεύει να χάσει το χώρο του πρ. κινημ/φου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, τον οποίο  χρησιμοποιεί ως πολιτιστικό χώρο (με θετικά αποτελέσματα, τα τελευταία χρόνια, του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ.), και μάλιστα, με δωρεάν είσοδο των πολιτών.
Το πρόβλημα προέκυψε από τις μνημονιακές πολιτικές, αφού το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά ο χώρος, με μνημονιακό νόμο, συγκρότησε το δικό του ΤΑΙΠΕΔ, και έκτοτε προβαίνει σε «αξιοποίηση» της περιουσίας του, δηλαδή σε μακροχρόνια ενοικίαση ή ξεπούλημά της (βλέπε στρατόπεδα κτλ.). Στα πλαίσια της «προσπάθειας» αυτής του ΥΠΕΘΑ, που ξεκίνησε από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και συνεχίζεται με κυβέρνηση Ν.Δ., να αποκομίσει δηλαδή έσοδα από την «αξιοποίηση» της ακίνητης περιουσίας του, λειτουργώντας ως μια ειδικών προδιαγραφών AIRBNB, δεν ανανεώθηκε η δωρεάν παραχώρηση  του χώρου στην Π.Κ.Μ., εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι, παρά το γεγονός ότι η Π.Κ.Μ. έχει προβεί σε μερική ανακαίνιση του χώρου, και δέσμευσε χρήματα για την ολοκλήρωσή της, η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα, με κίνδυνο οι Θεσσαλονικείς να χάσουν έναν χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στον οποίο για αρκετά χρόνια, ειδικά αυτά τα χρόνια της μνημονιακής στέρησης, μπορούν να «γευθούν» στιγμές πολιτισμού.
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, η οποία έχει ως αρχή ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, και δε μπορεί να είναι εμπόρευμα, αλλά πρέπει να διευρύνει τους πνευματικούς και ψυχικούς ορίζοντές μας, ωθώντας μας σε ανώτερες μορφές κοινωνικής ζωής, είναι απόλυτα αντίθετη με την εμπορευματική χρήση του χώρου από το ΥΠΕΘΑ, και καλεί τη Διοίκηση της Π.Κ.Μ., να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις, με όλη τη δυναμική που μπορεί να έχει η Π.Κ.Μ., προκειμένου να της παραχωρηθεί δωρεάν ο πρ. Κινημ/φος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, και να συνεχίσει εκεί το πολιτιστικό της έργο.
Ελπίζοντας, ότι ο κ. Τζιτζικώστας, δε θα επιδείξει και για το συγκεκριμένο ζήτημα, την ίδια αδράνεια που επέδειξε, όταν υποθήκευσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τις αρχαιότητες, τα δάση, και δημόσιους χώρους και της περιοχής της Π.Κ.Μ. στο Υπερταμείο για 99 χρόνια, και θα αξιοποιήσει σε θετική κατεύθυνση, και όχι ως προσωπική «προίκα», τις επιπλέον δυνατότητες, που του δίνει η νέα θέση του ως Πρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειών της Ε.Ε
Το Γραφείο Τύπου


Τηλέφωνο: 6972470577
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου