Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Υποψήφιοι Εκλογικής Περιφέρειας Πέλλας


ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΕΛΛΑ

Γεννήθηκε το 2001 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής και έχει ενεργή δράση στο φοιτητικό κίνημα μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ.  Συμμετέχει σε κινήματα για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας τόσο ενάντια στην εξαθλίωση των δημόσιων δομών υγείας, όσο και του προσωπικού των νοσοκομείων, μία κατάσταση που έχει ολέθριες επιπτώσεις για την κοινωνία και παράλληλα ωθεί πολλούς νέους επιστήμονες στο εξωτερικό. Έχει έντονες ανησυχίες όσον αφορά την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου και των χώρων πρασίνου.


ΚΑΝΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατάγεται από τη Γαλάτιστα Χαλκιδικής. Εργάσθηκε ως τεχνικός στον ΟΤΕ, ασκώντας παράλληλα συνδικαλιστική δράση (ΠΕΤ-ΟΤΕ/ΟΜΕ-ΟΤΕ/ΕΚΘ/ΓΣΕΕ). Από το 2002 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρχικά ως Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ανθεμούντα και σήμερα ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πολυγύρου. Μέλος του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ και μέλος του Δικτύου Αιρετών της Ευρώπης. Ενταγμένος από μικρός στην Αριστερά, από το 2015 μέλος της Π.Γ της Λαϊκής Ενότητας. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), θέση από την οποία παραιτήθηκε μόλις υπογράφηκε το μνημόνιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Αρθρογραφεί για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης. Συγγραφέας των βιβλίων “Διαρκές Φύλλο Πορείας” , “Ανυπότακτοι δύσκολων καιρών” και “Η καρδιά του Σίσυφου ”.



ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κεντρική Μακεδονία. Είναι μητέρα ενός αγοριού του Παρασκευά. Από τη νεανική της ηλικία εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα στον κλάδο της Ένδυσης. Διετέλεσε μέλος του Συνδικάτου Ιματισμού Βόρειας Ελλάδας και εκλέχθηκε πολλές φορές και στο Δ.Σ. αλλά και αντιπρόσωπος στις Δευτεροβάθμιες οργανώσεις. Έχει έντονη δράση στα ζητήματα της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.



ΤΖΙΓΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Κατάγομαι από τη Ζέρβη, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Είμαι αγρότης (τίτλος τιμής) και πουλάω ένα μέρος της παραγωγής μου στις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια στην προσπάθειά μας να έχουμε με την γυναίκα μου μία αξιοπρεπή ζωή, εργάζομαι στα κτήματα και η σύζυγός μου πηγαίνει στις λαϊκές. Αγωνίζομαι όλα τα χρόνια ενάντια στη στυγνή εκμετάλλευση των εμπόρων που έχει οδηγήσει σε οικονομικό στραγγαλισμό και ισοπέδωση της υπερηφάνειας των αγροτών. Η πολιτεία από τη μεριά της μένει απαθής και αδρανής στα προβλήματα των αγροτών δεν νοιάζεται ούτε για το κόστος παραγωγής πετρέλαια, ηλεκτρικό ,φάρμακα, λιπάσματα  κ.α. Οι αγρότες στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, δεν είναι ζητιάνοι. Επειδή πιστεύω ότι πολλά μπορούν να είναι αλλιώς, αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι  μαζί με τους αδύναμους για να κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν. Καιρός να αλλάξουν όλα.


ΤΟΠΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Γεννήθηκε στο χωριό Αγάθη- Βορινού Πέλλας όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Μετακόμισε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη και εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε βιομηχανία ενδυμάτων μέχρι που έκλεισε και από τότε είναι άνεργη. Ενεργό μέλος του Συνδικάτου Ένδυσης βόρειας Ελλάδας, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση και στον ελεύθερο χρόνο της ασχολήθηκε και συνεχίζει να ασχολείται μέσα από κοινωνικές συλλογικότητες για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων. Στόχος ζωής της είναι να σταματήσει η ερήμωση των χωριών της Πέλλας και με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της "Συμμαχίας Αντίστασης και Ανατροπής" θέλει να παλέψει για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου