Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ Π.Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Ένα ακόμα Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, για την περίοδο 2020-2023, κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των δανειστών της χώρας και στη μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, καταθέτει αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου, η Διοίκηση Τζιτζικώστα, για ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το συγκεκριμένο Μ.Π.Δ.Π. καταδεικνύει για άλλη μια φορά, τη «φιλική συνεισφορά» της Διοίκησης Τζιτζικώστα, για την επίτευξη των ετήσιων «ματωμένων» πλεονασμάτων του κρατικού προϋπολογισμού, παρά τη δήθεν αντίθεση της Ν.Δ. σ΄ αυτά. Και αποδεικνύει πλήρως, τον ισχυρισμό της ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ότι η Διοίκηση Τζιτζικώστα λειτουργεί ως ο ιμάντας μεταφοράς των αντιλαϊκών αποφάσεων της κυβέρνησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που φορτώνει νέα βάρη στους πολίτες, αυτή τη φορά στο βωμό της «δίκαιης ανάπτυξης» του ΣΥΡΙΖΑ, στη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή», στην οποία όμως, η λιτότητα και η επιτροπεία ζουν και βασιλεύουν, όπως επίσης είναι σε ισχύ και οι 714 μνημονιακοί νόμοι.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Τα έσοδα της Περιφέρειας από την κρατική επιχορήγηση κατά τα έτη 2020 -2023 θα κυμανθούν γύρω στα 98.000.000 ευρώ. Είναι δηλαδή μειωμένα κατά 15% σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία, μείωση που έρχεται να προστεθεί στην κατά 50% μείωση των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων !!!!!
2. Οι επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο κάθε χρόνο καρατομεί η κυβέρνηση (συμπεριλαμβανομένων και των εσόδων από το ΕΣΠΑ) θα κυμανθούν γύρω στα 95.000.000 ευρώ ανά έτος, και είναι επίσης μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, θυσιασμένα κι αυτά στο βωμό των πλεονασμάτων.
3. Αυξάνονται τα ανταποδοτικά τέλη και δικαιώματα, δηλαδή οι φόροι που επιβαρύνουν τους πολίτες και αφορούν την αυτοδιοίκηση, καθώς επίσης και τα έσοδα από φόρους, λοιπά τέλη, δικαιώματα, παροχή υπηρεσιών και τα λοιπά ίδια έσοδα από τους Δήμους.
4. Μειώνονται τα ποσά που προορίζονται για τις κοινωνικές παροχές, ακριβώς επειδή συρρικνώνεται το κοινωνικό κράτος όλα αυτά τα χρόνια.
5. Δεν προβλέπεται η ενίσχυση της Περιφέρειας με μόνιμο προσωπικό, αίτημα χρόνων των εργαζόμενων σ΄ αυτήν, και ιδιαίτερα στις Υπηρεσίες που αφορούν τον αγροτικό τομέα, και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας .
Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, απορρίπτει και θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο Μ.Π.Δ.Π., γιατί, αντί να είναι ενταγμένο σε ένα συνολικό σχεδιασμό παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας σε προοδευτική κατεύθυνση και σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων, είναι ενταγμένο στις μνημονιακές πολιτικές, επιβαρύνει με επιπλέον φόρους τη χειμαζόμενη κοινωνία της Π.Κ. Μακεδονίας, αποδέχεται (όπως και την προηγούμενη τετραετία) τη λογική της μείωσης των αποδιδόμενων πόρων από την κεντρική εξουσία προς την Αυτοδιοίκηση, τους οποίους εισπράττει από τους φορολογούμενους πολίτες.
Με βάση αυτό το Μ.Π.Δ.Π. η Περιφέρεια δε μπορεί, λόγω έλλειψης πόρων, και δε θέλει, λόγω επιλογών και προσανατολισμού, συνδεδεμένου με τα εργολαβικά συμφέροντα, αλλά και την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, να προβεί στα έργα που είναι αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο και απαραίτητα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας της περιοχής σε φιλολαϊκή κατεύθυνση.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου