Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Υποψήφιοι Εκλογικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης


ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ)

Γεννήθηκε το 1966. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το 1ο Λύκειο Χαριλάου.   Από το 1995 κατοικεί στο Μεσημέρι Θεσσαλονίκης από όπου κατάγεται.  Είναι παντρεμένη, μητέρα 3 παιδιών και γιαγιά.   Είχε οικογενειακή επιχείρηση εμπορίας γεωργικών μηχανημάτων, η οποία έκλεισε τα χρόνια της κρίσης. Από το 1984 ενταγμένη στην Αριστερά ενώ παράλληλα ενεργό μέλος σε συλλόγους Γυναικών, Γονέων & Κηδεμόνων, Περιβαλλοντικούς, αλλά και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης 1990-1993. Εκλεγμένη βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης από το Σεπτέμβρη του 2007 μέχρι τον Αύγουστο του 2015 με το ΣΥΡΙΖΑ, από όπου αποχώρησε καταψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο, από κοινού με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου και άλλους 30 βουλευτές.  Μέλος του Α.Ρ. και του Π.Σ. της ΛΑΕ Α.Α. Συμμετέχει για μια ισχυρή ριζοσπαστική αντιπολίτευση, μέσα από το Π.Σ. αλλά και τα κοινωνικά κινήματα, με στήριξη του παραγωγικού τομέα, των μμε, της δημόσιας και δωρεάν υγείας και παιδείας, των κοινωνικών αγαθών και δημόσιων υποδομών, που αντιστέκεται σθεναρά στο νεοφιλελευθερισμό και την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ανατρέπει τις αντιλαϊκές πολιτικές που όλοι βιώνουμε,.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ

Γεννήθηκα στον Βόλο το 1958 και κατοικώ στη Θεσσαλονίκη  από το 1976 με μικρές  απουσίες λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Εργάσθηκα ως σταθμάρχης στον ΟΣΕ  (1984-90) και ως καθηγητής γεωλόγος  (1990-2020).  Υπηρέτησα την εκπαίδευση από τη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (2025-19).  Έχω δεύτερο πτυχίο στη Θεολογική του ΑΠΘ και μεταπτυχιακό στις Σπουδές στην Εκπαίδευση στο ΕΑΠ. Ασχολήθηκα με τον φοιτητικό συνδικαλισμό με την Χριστιανοσοσιαλιστική Σπουδαστική Κίνηση, τον συνδικαλισμό στον ΟΣΕ με την ανεξάρτητη κίνηση Δημοκρατική Ένωση και τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό με την Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση και τις Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ). Είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Έχω 3 παιδιά, 4 εγγόνια, και η σύζυγος – σύντροφός μου για 40 χρόνια, Σουλτάνα (Νίνα) Αργυροπούλου, φυσικός – πληροφορικός, εκοιμήθη τον Δεκέμβρη του 2021 από covid. 



ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13 Ιουνίου 1959. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παράλληλα ανέπτυξε έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών του στην Πολίχνη και εκλεγόταν Δημοτικός σύμβουλος από το 1986 έως και το 2002. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας , Διοικητικών και υπεύθυνος σε Ευρωπαικά προογράμματα. Είναι ο ιδρυτής και ο πρώτος Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Πολίχνης Υπήρξε Υποψήφιος[U1] Δήμαρχος Πολίχνης το 1990 ως επικεφαλής του Ενιαίου Συνασπισμού και Υποψήφιος Βουλευτής το 1996. Σήμερα υπηρετεί στη Μέση Εκπαίδευση Ενεργός πολίτης μέσα από τα κοινωνικά κινήματα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο αγοριών φοιτητών .




ΑΝΔΡΕΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

Ονομάζομαι Χρυσούλα Ανδρέου. Γεννήθηκα, ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Είμαι παντρεμένη με τον Σάκη Βαλτόπουλο κι έχουμε ένα γιο 15 ετών. Είμαι τεχνολόγος ακτινολόγος κι εργάζομαι σε ιατρείο μαστού. Από το 2010 είχα την τιμή να είμαι συναγωνίστρια και υπεύθυνη στο Γραφείο Τύπου της Β.Ελλάδας, στη Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη. Σήμερα, είμαι υπεύθυνη της Λέσχης των φίλων του Μίκη στη Θεσσαλονίκη. Συντάσσομαι στο πλευρό της Δέσποινας Χαραλαμπίδου γιατί έχουμε τα ίδια υψηλά ιδανικά και αξίες. Αγωνιζόμαστε να ακουστεί η φωνή του απλού πολίτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και να μην ξεχάσει η Θεσσαλονίκη τον πολιτισμό και την ιστορία της. Καλή επιτυχία στους συνυποψήφιούς μου.



ΑΝΔΡΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

Φοιτητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου του και έχει συμμετάσχει από το πρώτο έτος φοίτησης του στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και της υπεράσπισης της επαγγελματικής προοπτικής της νεολαίας, αλλά και με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς και στους αντιφασιστικούς αγώνες στη Σταυρούπολη το 2021.


ΑΥΓΗΤΙΔΟΥ - ΠΛΕΣΣΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στο χωριό Ακρίτα Κιλκίς όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Στην συνέχεια μετακόμισε με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη, όπου και τελείωσε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε σε Πανεπιστήμιο του Παρισιού Παιδαγωγικές Επιστήμες. Εργάστηκε σε Βρεφονηπιακό Σταθμό για 4 χρόνια και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον κλάδο της Τυπογραφίας ως ελεύθερη επαγγελματίας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Στα φοιτητικά της χρόνια ήταν  μέλος της ΑΣΠΕ Παρισιού. Συμμετείχε σε δράσεις της ευρύτερης Αριστεράς, χωρίς να είναι ενταγμένη σε κανένα κόμμα. Από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοτικής Παράταξης ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΟΣΜΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ.



ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Σπούδασε Δασολογία στο Α.Π.Θ. Υπήρξε στέλεχος του Κ.Κ.Ε από 1977 ως το 1991, μέλος του Ενιαίου Συνασπισμού, του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την αποχώρησή του, το 2015. Διετέλεσε επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ‘Ενεργοί Πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού- Ευόσμου (2007-2016). Υποψήφιος δήμαρχος το 2010 και το 2014 και εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ως το 2017. Δραστηριοποιήθηκε στο γονεϊκό κίνημα, ως πρόεδρος του Σ.Γ.Κ του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και ως μέλος του Δ.Σ της Α.Σ.Γ.Μ.Ε. Πρόεδρος για δύο θητείες του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Στεφανινών (2019-2023). Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο Μαρία Στυλιανού. Έχει τρία παιδιά. Από το 1987 εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος.


ΒΕΡΥΚΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1953. Φοίτησα στο Δ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είμαι συνταξιούχος της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΣΜΕΔΕ. Κατά τη διάρκεια του εργασιακού μου βίου δραστηριοποιήθηκα συνδικαλιστικά στους συλλόγους εργαζομένων της Τράπ. Εργασίας και της Εθνικής Τράπεζας. Ήμουν στο Δ.Σ. του συλ. Γονέων του Μουσικού Σχολείου Θεσ/νίκης και στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Σήμερα συμμετέχω στο Δ.Σ. του συλλόγου Λευκαδιτών Β. Ελλάδας και είμαι εκλεγμένος στο Ν.Π. Θεσ/νίκης του συλλόγου συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας.



ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεννήθηκε στο Άνυδρο Πέλλας το 1948 και ζει στον Εύοσμο από το 1960. Αποφοίτησε από το ΣΤ΄ εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Σταυρούπολης. Εργάσθηκε ως γιατρός  Αν. Διευθυντής στη ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ του Α.Γ.Ν. «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης. Ανήκει στη γενιά του Πολυτεχνείου. Όντας ακόμη φοιτητής της Ιατρικής ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση, δραστηριοποιημένος πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς. Συμμετείχε ενεργά στο χώρο της Υγείας ως συνδικαλιστής. Από το 1978 και για είκοσι τέσσερα και πλέον χρόνια, συμμετέχει ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από το 1978 ως το 1989 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ευόσμου με την πλειοψηφούσα αρχή. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος για πολλά χρόνια. Συνεχίζοντας τον αγώνα του για την προώθηση και λύση των τοπικών προβλημάτων συμμετείχε στις εκλογές του 1994 ως υποψήφιος Δήμαρχος με τον συνδυασμό «Με όραμα για τον Εύοσμο».


ΓΑΛΑΤΙΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1989 και είμαι κάτοικος Καλαμαριάς. Πτυχιούχος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας από το ίδιο τμήμα. Στη συνέχεια, εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και σήμερα, στο χώρο της εκπαίδευσης. Η υπογραφή των μνημονίων με οδήγησε να ενεργοποιηθώ σε κοινωνικό επίπεδο εναντίον των μέτρων λιτότητας δίνοντας το πολιτικό μου στίγμα και την αντίθεσή μου σε αυτά. Το 2019 εντάχθηκα στο ΜέΡΑ25, διατελώντας συντονιστής της οργάνωσης βάσης της Θεσσαλονίκης και, σήμερα, της Καλαμαριάς.


ΓΚΟΤΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1994 και μεγάλωσε στην Τούμπα . Αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Πανεπιστημίου του Leeds (Consumer Analytics and Marketing ). Είναι υποψήφιος Διδάκτορας Management στο πανεπιστήμιο του Innsbruck. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος Εμπορικού Σχεδιασμού στο εξωτερικό (Αυστρία ). Αθλητής υδατοσφαίρισης, έχει αγωνιστεί για τις ομάδες Πόλο του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή. Ενεργός κινηματικά από τα σχολικά του χρόνια, συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα, στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, ενώ το 2015, μαζί με συντρόφους του που τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, αποχώρησε από το ΣΥΡΙΖΑ και ίδρυσαν τη ΛΑΕ.


ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκα πριν 65 χρόνια ,μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου κατοικώ μόνιμα. Με σπουδές στη Μηχανολογία και μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ενεργειακών Συστημάτων, εργάσθηκα σε δημόσιες υπηρεσίες περιβάλλοντος της πόλης (Οργ. Ρυθμιστικού Θεσ/νικης, ΔΙΠΕΧΩΣ), απ’όπου συνταξιοδοτήθηκα πριν 2 χρόνια. Με συνδικαλιστική δραστηριότητα στο φοιτητικό χώρο και στον εργασιακό (Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΕΧΩΔΕ Ν.Θεσ/νίκης). Ενταγμένος από φοιτητής στην ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά ,δραστηριοποιήθηκα σε κινηματικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές πρωτοβουλίες της πόλης και όχι μόνο. Σήμερα ως ανένταχτος αριστερός, μετά την αποχώρησή μου από το ΣΥΡΙΖΑ το 2015, δραστηριοποιούμαι σε πρωτοβουλίες ανασύνθεσης και σύμφυσης αριστεράς και οικολογίας, μέσα από τη διαμόρφωση εναλλακτικών πολιτικών για τα προβλήματα της πόλης και της χώρας.



ΔΑΡΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γεννήθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης το 1982 και κατοικεί στη Σταυρούπολη. Είναι γεωπόνος φυτικής παραγωγής απόφοιτος ΑΤΕΙΘ. Εργάστηκε στο δημόσιο τομέα ως συμβασιούχος γεωπόνος σε ΟΤΑ και στο ιδιωτικό σε φυτώρια και εταιρείες απεντομώσεων Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από το καλοκαίρι του 2015. Συμμετέχει στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας




ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΟΥΛΑ)


Γεννήθηκε στην Κρηνίδα Σερρών με καταγωγή από το Πραγγί Έβρου. Μεγάλωσε στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως οικονομολόγος στον ιδιωτικό τομέα. Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά και ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη. Με έντονες πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες αλλά χωρίς κομματική ένταξη σε κανένα κόμμα.




ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΝΑΚΟΥΔΗ 

Γεννήθηκα σε χωριό των Σερρών, οι γονείς μου ήταν αγρότες και από μικρή ηλικία κατοικώ μόνιμα στην Δυτική Θεσσαλονίκη. Εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα στον κλάδο της ένδυσης , όπου και ανέπτυξα συνδικαλιστή δράση. Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Ιματισμού-Κλωστοϋφαντουργίας και Πλεκτικής Βορείου Ελλάδος και επί 3 συνεχόμενες θητείες Ταμίας του Συνδικάτου. Επίσης υπήρξα μέλος της Ε.Ε. του Ε.Κ.Θ. και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Για την ενεργή και ασυμβίβαστη συνδικαλιστική μου δράση, αντιμετώπισα πολλές διώξεις από την εργοδοσία .




ΚΑΝΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκα από Έλληνες γονείς μετανάστες στο Μόναχο Γερμανίας το 1975 και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στην Αθήνα. Από το 2006 κατοικώ στο Ωραιόκαστρο μαζί με τη σύζυγό μου και τα δυο μας παιδιά. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και εργαζόμουν ως υπάλληλος του Λ.Σ. ενώ τώρα κάνω τα πρώτα μου βήματα στον ιδιωτικό τομέα. Η ενασχόλησή μου με τα κοινά ξεκινάει από την παιδική μου ηλικία μέσω του ΣΕΠ και στη συνέχεια σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και Συλλόγους Γονέων ως μέλος του ΔΣ αλλά και ως εθελοντής. Το 2018 έγινα μέλος του DIEM25 και στη συνέχεια του ΜΕΡΑ25, όπου είμαι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Καρκαλέτση


ΚΑΡΚΑΛΕΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΒΙΚΗ) 

Γεννήθηκα στη Καβάλα και ζω στη Θεσσαλονίκη από το 1990. Εργάστηκα για 20 χρόνια στη Γενική Τράπεζα και κατόπιν μέχρι σήμερα, για 18 χρόνια, στον όμιλο της Πειραιώς. Πιστεύω στην αναγκαιότητα ενότητας της Αριστεράς και πως το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με επικεφαλής την δοκιμασμένη για πάρα πολλά χρόνια και αγώνες, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, είναι ότι καλύτερο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εντάσσομαι λοιπόν σ αυτό, με πλήρη συναίσθηση του θετικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως άλλωστε έπραξε και στο προηγούμενο.


ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ

Γεννήθηκα στην Καλαμαριά το 1992. Σπούδασα οικονομικά στο ΑΠΘ. Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών με εξειδίκευση στα οικονομικά της ανάπτυξης. Σήμερα είμαι υποψήφιος διδάκτορας οικονομικών στο πανεπιστήμιο Roma Tre της Ρώμης από όπου έχω λάβει πλήρη υποτροφία. Είμαι οργανωμένος στην αριστερά από τα φοιτητικά μου χρόνια. Διετέλεσα μέλος του ΔΣ του συλλόγου φοιτητών του οικονομικού του ΑΠΘ, εκλεγμένος με την Αριστερή Ενότητα. Υπήρξα μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2012-2015. Από τότε παραμένω ενεργός στην αριστερά και στις προσπάθειες ανασυγκρότησής της.




ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Τελειόφοιτη Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά. Συμμετείχει ενεργά στους αγώνες της φοιτητικής νεολαίας ενάντια στην εγκατάσταση της αστυνομίας στο ΑΠΘ, τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή. Δραστήρια στο κοινωνικό κίνημα, από το φεμινιστικό μέχρι το αντιφασιστικό - αντιρατσιστικό με συμμετοχή στις μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου ζει και εργάζεται. Είναι μέλος της Λαϊκής Ενότητας από την ίδρυση της το 2015 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας- Ανυπότακτη Αριστερά.


 ΛΙΛΙΔΕΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Λιλιδέρη Νικολέτα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου κατοικεί. Έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός και έχει μετεκπαιδευτεί βιωματικά στην εμψύχωση ομάδων, στη θεατρική αγωγή και στο πολυαισθητηριακό παιχνίδι. Οργανώνει και εφαρμόζει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με κύριους στόχους την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε κοινωνικά και ηθικά ζητήματα, την καλλιέργεια της δημιουργικότητας καθώς και του ελεύθερου τρόπου σκέψης και έκφρασης. Πιστεύει ότι η αλλαγή που έχει ανάγκη ο κόσμος μας εξαρτάται από τον τρόπο που φροντίζουμε και διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας. Στον ελεύθερο της χρόνο, υλοποιεί δωρεάν εργαστήρια για γονείς και παιδιά στη φύση. Θέτει υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος για να συμμετέχει ενεργά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.


 

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 «Ν'αγαπάς την ευθύνη
 να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
 θα σώσω τον κόσμο.
 Αν χαθεί, εγώ θα φταίω». 

Υιοθετώντας απολύτως την παραπάνω ρήση και επειδή το σπίτι του είναι ένας κόκκος άμμου στον πλανήτη, συμμετέχει ενεργά στα κινήματα που έχουν σκοπό τη διαφύλαξη του δημόσιου χώρου, στρατόπεδα, αιγιαλούς, δάση κ.λ.π. και την απόδοσή τους στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης, συμμετέχει στους αγώνες για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος και όχι των εργολάβων και των εταιριών, όπως γίνεται μέχρι και σήμερα.



ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΝΙΚΗΤΑΣ

"Ο Δημήτρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στις Σέρρες το 2000 και μεγάλωσε Σέρρες και Θεσσαλονίκη. Είναι φοιτητής του τμήματος Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Από τα σχολικά χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά θέματα, μελετώντας τις πολιτικές επιστήμες και συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις για την κοινωνική δικαιοσύνη και την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, που ως μέλος της γενιάς που μεγάλωσε στην διάρκεια της τελευταίας μεγάλης οικονομικής κρίσης έχει ήδη δει πολλάκις να καταστρατηγούνται. Είναι μέλος του ΜέΡΑ25 γιατί πιστεύει μέσω προσπάθειας και δράσης ένα καλύτερο αύριο για όλους είναι δυνατό."


ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΣ)

Λέγομαι Νίκος Μοσχόπουλος , είμαι έγγαμος και έχω δύο ενήλικα παιδιά. Κατάγομαι από το Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και μεγάλωσα στον Εύοσμο, στα δυτικά της πόλης. Είμαι ενεργός εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση επί τριάντα έτη και υπηρέτησα το δημόσιο σχολείο από θέσεις ευθύνης αλλά κύρια ως δάσκαλος της τάξης. Είμαι μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Υπαίθρου ν. Θεσσαλονίκης , υποψήφιος της εκπαιδευτικής , συνδικαλιστικής παράταξης Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Κίνηση, και μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας .Με βαθιά πεποίθηση πως ο πολιτισμός αποτελεί κορυφαία πολιτική πράξη , εδώ και χρόνια διοχετεύω την πίστη μου αυτή ως ραδιοφωνικός παραγωγός σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.



 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Κατάγομαι από την Κοζάνη και ζω στην Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια. Έχω περάσει από τα έδρανα του πανεπιστημίου Μακεδονίας και εργάζομαι ως ιδιωτική υπάλληλος . Με τον σύζυγό μου Μοναστηριδη Πρόδρομο συνταξιούχο πολιτικό μηχανικό έχουμε αποκτήσει δύο κόρες. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεπήδησε από την βαθιά ανάγκη να υπερασπιστώ το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που δόθηκε περίτρανα το 2015 ενάντια στα μνημόνια . Θεωρώ ότι η ψήφος στο συνδυασμό ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ είναι ο μόνος τρόπος για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εξαθλίωση τη της περιφέρειάς μας.


ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνταξιούχος. Γεννήθηκα στους Ταξιάρχες Τρικάλων Θεσσαλίας το 1960 Εγκαταστάθηκα οικογενειακώς το 1978 στην Εργατική Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης . Δούλεψα βιομηχανικός εργάτης , και έπειτα , στον Δήμο Σταυρούπολης-Παύλου Μελά για 34 χρόνια. Πατέρας δύο παιδιών. Συμμετείχα στα κοινά όπως στον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων. Πολλά χρόνια εκλεγμένος στην εργασιακή επιτροπή του Δήμου Σταυρούπολης , στον σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης και δημοτικών επιχειρήσεων. Πήρα την πρωτοβουλία με άλλους συναδέρφους για την ίδρυση Συλλόγου εργαζομένων στον Δήμο Παύλου Μελά , όπου εκλέχτηκα πρόεδρος το Διάστημα 2012-2014. Η υπαλληλική και συνδικαλιστική μου εμπειρία πιστεύω ότι θα βοηθήσει στο κάλεσμα της Δέσποινας Χαραλαμπίδου.


ΟΥΖΟΥΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 

Γεννήθηκε στην Κρύα Βρύση Γιαννιτσών, όπου και τελείωσε το Λύκειο. Μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα, για τις σπουδές της. Αποφοίτησε από τη Σχολή Νηπιοβρεφοκομείας και εργάστηκε αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε παιδικό σταθμό, μέχρι που έκλεισε. Για αρκετό χρονικό διάστημα έμεινε άνεργη και δούλεψε στα Οκτάμηνα Προγράμματα της Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πήρε ενεργά μέρος στις κινητοποιήσεις των οκταμηνιτών στην Καθαριότητα και μετά και από τη δικαίωσή τους από τα δικαστήρια, είναι εργαζόμενη αορίστου χρόνου στην Καθαριότητα, στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 

Ονομάζομαι Παπαδόπουλος Φώτιος και είμαι Φυσικοθεραπευτής. Εργάζομαι ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό σε Ειδικό Δημοτικό Σχολείο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Είμαι μέλος του Σωματείου Εκπαιδευτών Δημοσίων ΙΕΚ και πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από το 2007. Αποφοίτησα από το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ, σπούδασα στο τότε ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Φυσικοθεραπείας και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος, με κατεύθυνση " ’σκηση και Υγεία ". Υπήρξα εθελοντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων. Ως φυσικοθεραπευτής διακατέχομαι από ιδιαίτερη ευαισθησία για την κοινότητα των ΑμεΑ και την Τρίτη Ηλικία. Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων , η διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων, η προστασία της φύσης και των ζώων, η καθαριότητα της πόλης καθώς επίσης και η προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών , των παιδιών και των ευπαθών ομάδων ήταν, είναι και θα είναι άμεσες προτεραιότητες μου .


ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΕΛΛΑ - ΕΙΡΗΝΗ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός (ΑΠΘ), Πολιτικός Δομικών Έργων (ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας), με Μεταπτυχιακό στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Πόλεων και Κτιρίων (ΕΑΠ). Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας.





ΠΑΠΑΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ. Είναι μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Πληροφορικής του και έχει συμμετάσχει στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος ενάντια στις διαγραφές φοιτητών και την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα ενάντια στην καταστολή και την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, καθώς και στους αντιφασιστικούς αγώνες στη Σταυρούπολη το 2021.



 ΠΑΡΙΣΗ ΕΡΜΙΟΝΗ

Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά ως έμπορος επί τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια και σήμερα είναι συνταξιούχος. Δραστηριοποιημένη στο χώρο της Αριστεράς (ΚΚΕ Εσωτερικού) από την νεότητα της και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά το Δημοψήφισμα του 2015 και την ανατροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ της ξεκάθαρης λαϊκής εντολής του Δημοψηφίσματος  κι έκτοτε είναι μέλος της ΛΑΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα της "ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ", θεωρώντας αναγκαιότητα τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής στον τόπο μας! Για να αγωνιστούμε για μια καλύτερη, ανεξάρτητη και ασφαλή Ελλάδα, που να ανήκει στους Έλληνες! Καλύτερη περιφέρεια, καλύτερες πόλεις!


ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ ΠΟΛΥΖΩΗΣ (ΖΩΗΣ)

Γεννήθηκα στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης το 1956 , και μεγάλωσα στην Τούμπα Θεσσαλονίκης. Σπούδασα στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων με ειδικότητα στις Τουριστικές Επιχειρήσεις . Εργάστηκα στον τομέα των Τουριστικών Επιχειρήσεων για πέντε χρόνια και μετά κατόπιν εξετάσεων προσελήφθηκα στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης. Υπήρξα εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΥΑΘ για είκοσι οκτώ περίπου χρόνια ως ταμίας και γραμματέας. Στον νικηφόρο (μέχρι τώρα) αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του ΝΕΡΟΥ της Θεσσαλονίκης συνεργάστηκα με όλους τους Συναγωνιστές της Πόλης και γνώρισα και ξεχώρισα τους αληθινούς μαχητές ΤΟΥ ΛΑΟΥ που με τιμούν (και τους τιμώ ) μέχρι σήμερα.


ΠΟΤΟΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ 

Γεννήθηκα στο χωριό Γοργόπη Κιλκίς, οι γονείς μου ήταν αγρότες και κατοικώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από την δεκαετία του 1980. Εργάστηκα στον κλάδο της ένδυσης και για πολλά χρόνια  στην εταιρία ένδυσης ΣΕΡΔΑΡΗΣ Α.Ε. στην οποία δημιουργήσαμε με τους εργαζόμενους επιχειρησιακό σωματείο ( από τα πρώτα εργοστασιακά σωματεία στην Θεσσαλονίκη ).Εκλεγόμουν συνεχώς στο Διοικητικό Συμβούλιο και διετέλεσα και Πρόεδρος του Σωματείου επί τρείς συνεχόμενες θητείες. Ήμουν επίσης εκλεγμένη και στο Δ.Σ. του αντίστοιχου σωματείου του κλάδου μας, το Συνδικάτο Ιματισμού-Κλωστουφαντουργίας και Πλεκτικής Βόρειας Ελλάδας όπου και εκεί ήμουν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.


ΠΟΥΡΛΗ ΜΑΡΙΑ

Φοιτήτρια, μέλος ΔΣ του συλλόγου φοιτητών νομικής σχολής ΑΠΘ. Γεννήθηκε το 2000 στο Τριάδι Θεσσαλονικης. Από τα πρώτα χρόνια της φοιτητικής της ζωής ενεπλάκη ενεργά στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αστυνομοκρατία στο ΑΠΘ, μέσα από τις γραμμές των ΕΑΑΚ. Δραστηριοποιείται στο κίνημα για τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, καθώς και στο αντιρατσιστικο - αντιφασιστικό και φεμινιστικό κίνημα





ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑΘΑΛΙΑ (ΝΑΤΑΛΙΑ)

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζω. Τελείωσα το 18ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή της ίδιας πόλης, από τη τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας το 1988. Είμαι πτυχιούχος και του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ, με μεταπτυχιακό στη Φιλοσοφική, Παιδαγωγική και Διεπιστημονική Ανθρωπολογία, και ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό στην Συστηματική Φιλοσοφία. Εργάστηκα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, υπηρετώντας την εκπαίδευση σε διάφορες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Έχω μία κόρη, πτυχιούχο του Πολυτεχνείου που εργάζεται ως ηλεκτρολόγος μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πάντα κινούμουν στον χώρο της Αριστεράς και τα τελευταία χρόνια εντάχθηκα στον χώρο του ΜέΡΑ25, και ασχολήθηκα ιδιαίτερα με θέματα Παιδείας ως υποστηρίκτρια του Τομέα και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Θα έλεγα ότι συλλογικοί και αλληλέγγυοι αγώνες που έχουν ως σκοπό τον συνάνθρωπο και ειδικά το ευάλωτο κοινωνικό κομμάτι, όπως και η ενίσχυση της γυναικείας συμμετοχής στο πολιτικό γίγνεσθαι αποτελεί πρωταρχικό κομμάτι των προτεραιοτήτων και των ενδιαφερόντων μου γενικότερα, τόσο σε τοπικό, όσο και σε ευρύτερο επίπεδο.


ΣΙΑΡΒΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Γεννήθηκε στη Μελβούρνη Αυστραλίας. Είναι κάτοχος Διπλώματος Σύνθεσης, Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ως ρεπόρτερ σε ραδιοφωνικό σταθμό. Είναι μέλος στην ΕΕΜΕ. Το 2011 πήρε δυο βραβεία σύνθεσης για σύγχρονη μουσική, το 2015 βραβείο από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Το 2018 έγραψε μουσική για την επιστήμη της Φυσικής στη Βιέννη της Αυστρίας. Το 2021 πήρε πρώτο βραβείο σύνθεσης για σόλο βιολί με έργο για τον κορονοιό στην Αμερική. Συγγραφή μουσικού εκπαιδευτικού βιβλίου για παιδιά. Ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Αμπελοκήπων, του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κατά των πλειστηριασμών και της Συνέλευσης Γυναικών 8 Μάρτη.



ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Γεννήθηκε στις Αρχάνες Κρήτης. Κάτοικος Θεσσαλονίκης από το 1985. Εργάστηκε στη ΝESTLE, όπου διετέλεσε μέλος των Διοικήσεων του Σωματείου Εργαζομένων για 25 χρόνια. Υπήρξε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς. Μέλος του ΚΚΕ, κατόπιν του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο αποχώρησε και εντάχθηκε στη Λαϊκή Ενότητα. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στην Πρωτοβουλία για τον ΟΑΣΘ και σε δράσεις αλληλεγγύης, συγκέντρωση φαρμάκων και τροφίμων για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Καλαμαριά. Από το 2022 είναι Αντιπρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Θεσσαλονίκης : Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ



ΣΟΥΛΤΑΝΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Καλαμαριά, από πόντιους γονείς. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καλαμαριά, και αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Εργάσθηκε στην Εθνική Τράπεζα. Συνδικαλιστικό στέλεχος, από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΣΑΚ και αργότερα της Αυτόνομης Παρέμβασης. Διετέλεσε μέλος του Δ. Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΤΕ και Γενική Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ). Πρωτοστατεί στους αγώνες των κινημάτων, όπως του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, της Πρωτοβουλίας για τις συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στα διόδια, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ κτλ., πιστή στο «ΟΧΙ» ενάντια στα μνημόνια, που ψήφισε ο ελληνικός λαός τον Ιούλη του 2015. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ από τις ευρωπορείες. Οργανωμένη στην Αριστερά από μικρή ηλικία, σήμερα είναι Συντονίστρια της Λαϊκής Ενότητας Α΄ Θεσσαλονίκης.



ΣΠΑΘΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ομότιμος Καθηγητής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ. Διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. Μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Newcastle, Μεγ. Βρετανία. Καθηγητής Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ 2017-2022. Διευθυντής Εργαστηρίου Χημικής & Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας 2014-2017. Ασχολείται με την Συντήρηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Διάβρωση και Προστασία των Υλικών - Διάγνωση φθοράς και Συντήρηση Δομικών Υλικών Ιστορικών Μνημείων και Έργων Τέχνης. Ενταγμένος στην Αριστερά από τα φοιτητικά του χρόνια, συμμετείχε σαν πρωτοετής φοιτητής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Μέλος της παράνομης Α-ΕΦΕΕ. Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μεταλλειολόγων-Μεταλλουργών Μηχανικών του ΕΜΠ 1976-1978. Αγωνίστηκε για Δημόσια και Δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης .



ΣΤΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης το 1956, από πρόσφυγες γονείς ποντιακής καταγωγής.Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Συμμετέχει σε κινήσεις και αγώνες του μαζικού κινήματος. Στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης συμμετείχε σε αγωνιστικές δράσεις ως μέλος φορέων και κινήσεων πολιτών, που διεκδίκησαν και επέτυχαν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, την αξιοποίηση χώρων, όπως της περιοχής πέριξ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, που διαμορφώθηκε σε σχολείο, κολυμβητήριο και πολιτιστικό κέντρο, καθώς επίσης και τμήματος του οικοπέδου του ορφανοτροφείου Τούμπας «Μ. Αλέξανδρος» στο οποίο σήμερα λειτουργεί δημοτικός βρεφονηπιακός σταθμός και γυμναστήριο. Εκλέχθηκε επί τρεις συνεχείς θητείες ως μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι μέλος της ΛΑΕ.


ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου του τμήματος. Έχει συμμετάσχει ενεργά στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, στους αντιφασιστικούς αγώνες αλλά και στους αγώνες υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων.


ΧΕΙΡΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1957. Το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα. Στη μεταπολίτευση πέρασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. από όπου αποφοίτησε. Πήρε πτυχίο της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. και εργάσθηκε σε Τεχνικά / Επαγγελματικά Λύκεια της Αθήνας. Από το 1982 εργάσθηκε στο πρώην Υ.Χ.Ο.Π., μετέπειτα Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. / Υ.Π.Ε.Κ.Α.. Ειδικότερα από το 1987 και μέχρι την συνταξιοδότησή της εργάσθηκε στον Οργανισμό Θεσσαλονίκης (ΟΡ.ΘΕ.) – Τομέας Προστασίας Περιβάλλοντος, βάσει της ειδικότητάς της. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετείχε στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στα πλαίσια της αριστεράς και από το 2015, μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥ.ΡΙ,ΖΑ., ως ανένταχτη. Γνωρίζει αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.


ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ


Γεννήθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη και είναι κάτοικος Καλαμαριάς. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Συμμετέχει ενεργά στον αγώνα που δίνεται για την υπεράσπιση των ελεύθερων δημόσιων χώρων και κατά της ιδιωτικοποίησης τους, ιδιαίτερα στον Δήμο Καλαμαριάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου