Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

 








ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ, Περιφερειακής Συμβούλου της Π.Κ.Μ.
με την ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  και πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

Θεσσαλονίκη 14/2/2023.

 

ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΣΕ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΠΙΑ!!!

 

Έχουν περάσει σχεδόν δυο μήνες από την αδιανόητη είδηση της αρνητικής απόφασης που πήρε η Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Μίκη Θεοδωράκη,  και 30 μέρες από την ανοικτή επιστολή που απηύθυνα για το θέμα αυτό στον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εσωτερικών, τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και αγνοείται ο Συντονιστής της, έχει πέσει σε χειμερία νάρκη η Επιτροπή και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με το θέμα τηρούν σιγή ιχθύος.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί αμέλεια, αν το θέμα δεν αφορούσε τον παγκόσμιο Μίκη Θεοδωράκη και δεν είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις σε όλη τη χώρα. Αν δε ζούσαμε την υποβάθμιση του πολιτισμού με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές από τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση (εργασιακά δικαιώματα των καλλιτεχνών, ιδιωτικοποίηση των μουσείων, υποθήκευση των αρχαιοτήτων για 99  χρόνια στους δανειστές κ.ά.).

Επειδή όμως οι μέρες της «ανεμελιάς» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και όλοι είμαστε πια πολύ υποψιασμένοι, καλώ για ακόμη μια φορά, δημόσια, το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, αλλά και τους Δημάρχους, οι οποίοι κατέθεσαν την πρόταση της μετονομασίας, ΑΜΕΣΑ να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μετονομαστεί η οδός Λαγκαδά σε οδό Μίκη Θεοδωράκη, πριν δώσουμε στο θέμα μεγαλύτερες διαστάσεις. Γιατί δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει έτσι.

Όχι πως το χρειάζεται η μνήμη του παγκόσμιου Μίκη Θεοδωράκη.

Το χρειαζόμαστε εμείς, γιατί θέλουμε και πρέπει να τιμάμε, όσους συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάταση του πολιτισμού στη χώρα μας, όσους σεβάστηκαν, ύμνησαν και αγωνίστηκαν για τον άνθρωπο,  την ελευθερία του,  τα δικαιώματά του. Γιατί λαός χωρίς πολιτισμό και μνήμη δεν έχει μέλλον.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου