Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Της  Δέσποινας Κομπογιάννη , τελειόφοιτη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, ιδιωτική υπάλληλος, υποψήφια με την Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Περιφερειακή Ενότητα  Θεσσαλονίκης.

Οι περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτώβρη είναι μια μεγάλη δυνατότητα να γυρίσουν οι πολίτες την πλάτη σε μια πολιτική που θυσιάζει την υγεία τους, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, τις υποδομές και τις υπηρεσίες πρόνοιας που να τους στηρίζουν, στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματιών και βιομηχάνων.

Και να στηρίξουν τις φωνές των κινημάτων,  των αγώνων, της διεκδίκησης, να ενισχύσουν τη δικιά τους φωνή.


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαστίζεται από την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, τη μετανάστευση των νέων, την ακρίβεια, την στεγαστική κρίση. Μια δεκαετία με διοίκηση Τζιτζικώστα είδαμε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα ΕΣΠΑ να μοιράζονται μεταξύ επιχειρηματιών και καμία πρόνοια  για προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, κοινωφελή μέριμνα,  προστασία της κατοικίας.

Ως Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής, θεωρούμε ότι είναι εφικτή μια άλλη πολιτική, με προτεραιότητα στην αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση, την προστασία του περιβάλλοντος από τα συμφέροντα των βιομηχάνων της ενέργειας και των εξορύξεων, που θα βάλει φρένο στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στο κρεσέντο των ιδιωτικοποιήσεων και της απαξίωσης των δημοσίων υπηρεσιών. Μια πολιτική που δεν θα εξωθεί τους νέους στην μετανάστευση, αλλά θα ενδιαφέρεται για το μέλλον και την προοπτική τους στον τόπο τους.

Η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και για την επόμενη τετραετία θα συμβάλει στην ανάδειξη  των προβλημάτων, θα δώσει ορατότητα στα κινήματα , για να συμβάλλουμε από κοινού με τους κατοίκους στην επιβολή εκείνων των πολιτικών που είναι κρίσιμες για τις ζωές των πολλών ,και όχι για τα κέρδη των λίγων. Συμμαχία Αντίστασης και Ανατροπής, για μια Περιφέρεια που θα προστατεύει τους πολίτες της και το περιβάλλον!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου