Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023


 

                                                                                           Θεσσαλονίκη 4 Οκτώβρη 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟΣ,

 ΠΑΡΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ-ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ,

Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Η σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης «Λειτουργία-Συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» υπηρετεί τρεις βασικούς σκοπούς:

·       Απέλπιδα προσπάθεια επίδειξης αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης της Ν.Δ. στην εκτέλεση έργων, ώστε να ξεχαστούν, όσο και εάν γίνεται, οι ευθύνες της για την ανεπάρκεια  ύπαρξης και λειτουργίας κρατικού μηχανισμού και υποδομών, που αποκαλύφθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο στις πλημμύρες και τις καταστροφές που ακολούθησαν στη Θεσσαλία και στο Βόλο, καθώς και στις αδυναμίες αντιμετώπισης των πυρκαγιών, που κατέστρεψαν πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα δασικής έκτασης, συμπεριλαμβανομένης και της Δαδιάς.

·       Ενίσχυση των υποψηφίων της Ν.Δ. στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κυρίως στο Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

·       Επιμονή στη συνέχιση της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, με την παράδοση της λειτουργίας και της συντήρησης του μετρό της Θεσσαλονίκης στους ιδιώτες, μέσω της γνωστής διαδικασίας ΣΔΙΤ, σε αντίθεση με την Αθήνα, στην οποία, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, ανήκει στη δημόσια ΣΤΑ.ΣΥ.

Μας συγκλονίζει το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιμένουν στην παραχώρηση στους ιδιώτες της λειτουργίας και συντήρησης του μεταφορικού αυτού μέσου σταθερής τροχιάς, επτά μόλις μήνες μετά το πολύνεκρο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα-έγκλημα στα Τέμπη.

Μετά από τις αποκαλύψεις για τα σοβαρά προβλήματα στις συμβάσεις που υπογράφηκαν κατά την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, στα συστήματα τηλεδιοίκησης, σηματοδότησης, συντονισμού φαναριών, έργα που έσπασαν σε πολλές εργολαβίες και δεν εκτελέστηκαν ποτέ και πολλές άλλες καταγγελίες, που έγιναν από συνδικαλιστές και εργαζόμενους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις οποίες ερευνά πλέον η δικαιοσύνη.

Μετά από τις μεγαλειώδεις πορείες οργής και αγανάκτησης εκατομμυρίων συμπολιτών μας, που ζητούσαν την καταδίκη όσων ευθύνονται για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, για τις προβληματικές πολιτικές που ακολούθησαν στη λειτουργία της ιδιωτικοποιημένης εταιρείας, και κυρίως να μην ξεχαστεί ποτέ το έγκλημα στα Τέμπη.

Συνιστά πολιτική αναλγησία και προσβολή της μνήμης των νεκρών του τραγικού δυστυχήματος, κυρίως νέων ανθρώπων, η επιμονή, που γίνεται πλέον εμμονή, στην ίδια πολιτική, που μοναδικό και αποκλειστικό της στόχο έχει την εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου.

 Καλούμε τους συμπολίτες μας να καταδικάσουν αυτήν την ολέθρια πολιτική, που καταστρέφει τις ζωές μας, την οικονομία, το περιβάλλον, με δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις, με βασικό αίτημα το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και την επαναφορά στο δημόσιο των επιχειρήσεων του δημοσίου που ξεπουλήθηκαν, αλλά και με την ψήφο τους την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Όπως θέλουμε σιδηρόδρομο δημόσιο, με κοινωνικό χαρακτήρα, λειτουργικό, ασφαλή, δημοκρατικό, έτσι θέλουμε και το μετρό Θεσσαλονίκης.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 πμ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

Το Γραφείο Τύπου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου