Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θεσσαλονίκη 29/1/2021

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.

« Αποχώρησα από τη σημερινή Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου καταγγέλλοντας την  απαράδεκτη διαδικασία  που  εφάρμοσε η Διοίκηση της Π.Κ.Μ. για τον απολογισμό των Πεπραγμένων του Περιφερειάρχη και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Κ.Μ. για τους παρακάτω λόγους:

1ον: Για τη πρόσκληση και τη συμμετοχή στη συνεδρίαση των Περιφερειακών Συμβούλων που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ,που στήριξε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, και μάλιστα σε μία συνεδρίαση η οποία δεν έχει καμιά αποφασιστική σημασία.

2ον:Για το γεγονός ότι ενώ θα έπρεπε  ο ίδιος κύριος Τζιτζικώστας να επιδιώκει την έγκριση των πεπραγμένων του από το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, επέλεξε για άλλη μια φορά να καλυφθεί πίσω από τον νόμο και  να μην διαφοροποιηθεί ούτε στο ελάχιστο, διαδικαστικό θέμα, της αναβάθμισης της συζήτησης για τον απολογισμό των πεπραγμένων, υιοθετώντας έτσι τη διάταξη του νόμου, που διαχωρίζει τη συζήτηση του Απολογισμού από τον Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης και δεν επιτρέπει στους Περιφερειακούς Συμβούλους να ψηφίσουν για τον απολογισμό.

3ον:Απαξίωσε ο ίδιος ο κύριος Τζιτζικώστας να αποστείλει στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου τον απολογισμό του, καθώς και των απολογισμό των Χωρικών Αντιπεριφεριαρχών, κατά κατάβαση των όσων ορίζονται από την νομοθεσία και των όσων ρητά αναφέρονται στον κανονισμό λειτουργίας του Π.Σ.

Η διαδικασία που εφάρμοσε και σήμερα  ο κύριος Τζιτζικώστας περιορίζει ασφυκτικά τα όρια της δημοκρατικής λειτουργίας του Π.Σ., ενός Αιρετού Οργάνου, ξεπερνά ακόμη και τις διατάξεις των αντιδημοκρατικών νόμων Καλλικράτη και Κλεισθένη και μας οδηγεί εκ των πραγμάτων ως Περιφερειακή Παράταξη : ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στην αποχώρηση από την συνεδρίαση, ώστε να μην νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας, μία τέτοια αντιδημοκρατική διαδικασία ».

Το Γραφείο Τύπου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου