Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

 8 ΜΑΡΤΙΟΥ : ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΓΙΑ ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ



ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 8/3 στις 5μμ, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

8 Μάρτη : Ημέρα – σύμβολο για τους αγώνες των εργαζόμενων - γυναικών, για ίση αμοιβή στην εργασία, ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία αλλά και σε κάθε μορφή καταπίεσης.

164 χρόνια μετά από την αιματοβαμμένη απεργιακή διαδήλωση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, στις 8 Μαρτίου του 1857, θυμόμαστε και τιμάμε τους αγώνες και τις θυσίες των εργατριών όλου του κόσμου.

164 χρόνια μετά, ο αγώνας για την ισότητα, την ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τα ίσα δικαιώματα στην εργασία, ίση αμοιβή για ίση εργασία, για εργασιακά και ασφαλιστικά  δικαιώματα, για την ισότιμη υπηρεσιακή εξέλιξη, για την συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, συνεχίζεται.

Η Περιφερειακή Παράταξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, χαιρετίζει και τιμά όλες τις γυναίκες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλο τον κόσμο!

Είμαστε  δίπλα  σε όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους. 

Είμαστε δίπλα: Στην εργαζόμενη γυναίκα που απασχολείται σε επισφαλείς εργασιακές θέσεις, δουλεύει ανασφάλιστη, με μειωμένο ωράριο,  πληρώνεται κατά κανόνα λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους της και προάγεται με πολύ πιο αργό ρυθμό από ότι εκείνοι. Στην εργαζόμενη,την οποία το κράτος δε στηρίζει ουσιαστικά, ώστε να  συνδυάσει τις εργασιακές κι οικογενειακές υποχρεώσεις της.  Ιδιαίτερα  τη φετινή χρονιά  με την πανδημία η εργασιακή επισφάλεια των γυναικών οξύνεται, η ανεργία πλήττει περισσότερο αυτές, ενώ η τηλεργασία μετέτρεψε  τον χώρο του σπιτιού  σε χώρο της δουλειάς, διαμορφώνοντας  συνθήκες διαρκούς καταπίεσης και υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Είμαστε δίπλα: Στην άνεργη γυναίκα που πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον από την ανεργία που οι νεοφιλελεύθερες  πολιτικές γεννούν. Στην άνεργη γυναίκα επιστήμονα που είδε ως μόνη λύση την μετανάστευση προκειμένου να επιβιώσει με αξιοπρέπεια.

Είμαστε δίπλα: Στις μητέρες που αγωνίζονται να μην στερηθούν τίποτα τα παιδιά τους μέσα στις πολιτικές της λιτότητας.

Είμαστε δίπλα: Στις γυναίκες-πρόσφυγες που κουβάλησαν για ατέλειωτα χιλιόμετρα τα παιδιά τους στα χέρια με το όνειρο για ένα καλύτερο αύριο για να τις στοιβάξουν στους άθλιους προσφυγικούς συνοικισμούς ενώ η ξενοφοβία και ο ρατσισμός φουντώνει.

Είμαστε δίπλα: στις γυναίκες που υφίστανται μεγαλύτερη ενδοοικογενειακή βία στις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας του περιορισμού, στις γυναίκες που βρίσκουν το θάρρος και καταγγέλλουν τη βία, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική που υπέστησαν και στους εργασιακούς χώρους.

Τιμάμε και ευχαριστούμε   τις γυναίκες που εργάζονται στις δομές υγείας, στην καθαριότητα,  στα σούπερ-μάρκετ  και δίνουν όλο τους τον εαυτό για να σώσουν τους ασθενείς τους και να εξυπηρετήσουν τους πολίτες σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των εργατικών συνδικάτων και των γυναικείων οργανώσεων και  δεσμευόμαστε  να  αγωνιζόμαστε  μαζί τους για να ανοίξουμε νέους δρόμους : ισότητας, ελευθερίας, χειραφέτησης  και δικαιοσύνης.

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνει η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΥΝΑΙΚΏΝ 8 ΜΑΡΤΗ, στις 5μμ, στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου